A Kristályünnep, és ami mögötte van

 

Egy ilyen nagyszabású rendezvényt létrehozni nagyon komoly kihívás. Rengeteg részletre kell odafigyelni, hogy mindenki számára élmény lehessen az ott eltöltött idő, így a szervezés sem kerülhet akárki kezébe. Egy különleges hölgyre várt ez a feladat, aki nem más, mint Németh Henrietta marketing menedzser.

Mekkora feladat egy ilyen rendezvény megszervezése? Mennyi időt vesz igénybe az előkészítés, és mennyi ember munkáját kell ilyenkor koordinálnod?

A szervezés hónapokig tartó folyamat, és ahogyan közeledik a rendezvény időpontja, a fókusz egyre inkább áttevődik a Kristályünnepre.

A rendezvények sikerességében nagy szerepe van a teljes SZEB Marketing csapatnak. Mindenki elvégzi a saját területéhez tartozó feladatokat, ennek eredményeként tudunk olyan színvonalú eseményeket szervezni, amelyekre később mindannyian szívesen gondolunk vissza.

A lebonyolításban részt vevő ügynökség mellett fontos szerep jut a technikai, catering és grafikai partnerünknek, valamint a Központi Beszerzés és Üzemeltetés munkatársainak is.

 

Mennyire vált be a jegyvásárlási rendszer? Milyenek voltak a munkatársi visszajelzések?

Az online jegyvásárló rendszerrel kapcsolatban célként tűztük ki magunk elé, hogy létrehozzunk a Személyi Bankár hálózat támogatására egy könnyen és gyorsan kezelhető, jól áttekinthető, felhasználóbarát online felületet, amely rendezvényeinkre elővételben biztosítja a jegyvásárlás vagy az előzetes regisztráció lehetőségét.

Igyekszünk különböző vásárlásösztönző megoldásokkal minél nagyobb aktivitást elérni, például Early Bird jegyeket kínálunk.

Hosszas egyeztetéseket követően a projekt megvalósításához az eventim.hu weboldalt üzemeltető céget választottuk partnerünknek.

Az Eventim Csoport évi több mint 30 millió eladott jeggyel Európa legsikeresebb cégének tekinthető a jegyértékesítési piacon.

Kezdetben tapasztaltunk nehézségeket, amelyeket az esetek legnagyobb részében a Partnerkód okozott. Sokan a Jutalékkódjukkal próbáltak belépni az online felületre. Szeretném megragadni az alkalmat és elmondani, hogy arra kérjük a kollégákat, a jegyvásárlások során minden esetben a Partnerkódjukat használják.

A vonalkóddal ellátott jegyeknek köszönhetően sokkal gyorsabb a beléptetés rendezvényeinkre. Érkezhettek nyomtatott, papíralapú belépőjeggyel vagy bemutathatjátok azt mobileszközön is. Egy biztos: belépőjegyre minden rendezvényen szükség van, így ha a regisztrációt vagy jegyvásárlást követően nem kapjátok meg azt az e-mail postafiókotokba, mindenképpen jelezzétek a megadott elérhetőségek valamelyikén!

 

Kinek a feladata a helyszín és a szolgáltatók kiválasztása? Bevált az új helyszín, a Várkert Bazár? Telt házas volt a rendezvény?

A rendezvényhelyszín és a lebonyolításban segédkező ügynökség kiválasztása egy csapat közös döntésének eredménye.

A Kristályünnep a Személyi Bankár hálózat legcsillogóbb ünnepe. Úgy gondolom, hogy a Várkert Bazár miliője méltó helyszínül szolgált. Még sok-sok lehetőséget látok ebben a rendezvényhelyszínben.

Az idei Kristályünnep az értékesített jegyek számát tekintve is az elképzeléseink szerint alakult.

 

Személy szerint neked mennyire volt sikeres a rendezvény?

Ha azt látom rajtatok, hogy jól érzitek magatokat, hogy lenyűgöz titeket a fényshow, tetszik a dekoráció, élvezitek a fellépők által teremtett fergeteges hangulatot, nagyfokú odafigyeléssel hallgatjátok az előadásokat, lélegzetvisszafojtva várjátok az eredményhirdetéseket, együtt sírtok és nevettek a díjazottakkal, boldog vagyok, és azt érzem, hogy megérte a rengeteg befektetett idő és energia.

Maximalista vagyok, ügyelek a részletekre, mindig jobbra és többre törekszem és ugyanezt várom mindenkitől, aki a rendezvényen dolgozik.

 

Készítette: Kispéter Zsuzsa, SZEB Press

Vendégek a Kristályünnepen

 

A Kristályünnep mind a jelöltek, mind a vendégek számára egy maradandó élményt nyújtott. Érzéseikről és benyomásaikról faggattam néhányukat a rendezvényen.

Kivel érkeztél és hogyan éreztétek magatokat a Kristályünnep során?

 

Judik Emese

„Szaksz Attila vendégeként érkeztem a rendezvényre. A helyszín teljesen elvarázsolt és külön megtisztelő volt a Kristályesélyesek asztalánál helyet foglalni.”
 

Fekete Sándorné

„Természetesen a családommal, akik egyben a kollégáim is. A lányommal, Fekete Georginával, a fiammal, Fekete Patrikkal és az ő párjával, Szőke Viktóriával.

Szabó Bonifác Bajnok

„Az első olyan rendezvény volt, ahol nem egészen Fundamenta Személyi Bankárként voltam jelen. Párom, Miskei Anita vendégeként érkeztem. Nagyon jó érzés volt, hogy most nem a csapatom és nem is magam miatt kellett izgulnom. Számunkra az egyik legmeghatározóbb est volt.”

Mi volt az est fénypontja számodra?
 

Judik Emese

„Nekem az Oscar-gála hangulatát idéző érkezés a legemlékezetesebb, izgultam is picit, mert én inkább a háttérben szeretek maradni, de természetesen jóleső érzés volt Attila mellett végigmenni a vörös szőnyegen. Külön köszönet a Vezetőinknek és a szervezőknek a magas színvonalú rendezvényért.”

 

Fekete Sándorné

„Az egész este fantasztikus volt az elejétől a végéig. Kristályesélyesként vehettem részt a rendezvényen. Felejthetetlen fogadtatásban volt része minden jelöltnek és vendégének. A rendezvény legelején Mercedesszel vittek minket egy állófogadásra, és így érkeztünk meg a Kristályünnepre, a Várkert Bazárba. Úgy érezhettük magunkat, mit egy Oscar-díj jelöltjei. Vörös szőnyeg, kamerák, pompa és csillogás, letisztult elegancia. Minden jelölt érezhette az erkölcsi elismerést és azt, hogy most minden róluk szól, értük van, és elismerik a munkájukat.”


Szabó Bonifác Bajnok

„Hatalmas élmény volt egy fekete luxusautóval megérkezni a helyszínre, majd a vörös szőnyegen bevonulni kamerák és fotósok kíséretében.”


Milyen gondolatokkal tértél haza? Mit adott ez a nap?
 

Judik Emese

„Rendkívül büszke vagyok Attilára, hiszen 2016-ban két Kristályt hozott haza, a 2017-es teljesítménye alapján tavaly is az esélyesek között volt, ahogy most is. Ezeket az eredményeket nagyon tudatos és fókuszált munkával éri el. Már tudom, hogy ő sohasem fog hátradőlni, lételeme, hogy sikert kovácsoljon, hogy saját magát és csapatát is fejlessze, és ehhez tökéletes eszköz számára a Karrier 15©.  Nagyon inspiráló, hogy egy ilyen Vezetőm és társam van.” 

Fekete Sándorné

„Hálás vagyok azért, hogy itt dolgozom és az anyagi elismerés mellett erkölcsileg is elismernek. 

,,Figyelj a reményeidre, mert álmokká válnak,
​Figyelj az álmaidra, mert látomássá válnak,

Figyelj a látomásaidra, mert célokká válnak,

Figyelj a célokra, mert tervekké válnak,

Figyelj a tervekre, mert valósággá válnak!”

 

A Fundamentánál mindent el tudunk érni, amit megálmodtunk, a céljainkon tartva a szemünket, és az eredmény elismerés lesz.”

Szabó Bonifác Bajnok
„Idénre nagyon sok új megvalósításra váró tervem van, bízom benne, hogy mielőbb elmesélhetem. Inspiráló volt a társaság, a helyszín, de a legfontosabb, hogy a terveimben nem vagyok egyedül.” 

 

Készítette: Fekete Patrik, SZEB Press

Kristályünnep

A Fundamenta Személyi Bankár legcsillogóbb rendezvénye a Kristályünnep, aminek az idei évben a Várkert Bazár impozáns épülete adott otthont.

A Várkert Bazár a főváros különleges ékszerdoboza, ahol a művészet és a természet együtt, egymást kiegészítve él, a kultúra és a szórakozás elragadó harmóniában létezik, területén a múlt és jelen egyszerre találkozik. Tökéletes választás egy olyan rendezvénynek, mint a Kristályünnep.

Esteledik, pár perc múlva hét óra, minden készen áll. Éjszakai fényekben pompázik Budapest, szemben a kivilágított Parlement, a Lánchíd, a Duna hullámain lágy fényt vetnek a reflektorok. Beleszippantok a tavaszt idéző esti levegőbe és feltekintek a kivilágított Gellért-hegyre, a Citadellára, majd követi a szemem a fény útját, Halászbástya, Budavári Palota, Várhegy. A reflektor megvilágítja a Várkert Bazár épületét, hét órakor pontosan megkondulnak a Mátyás-templom harangjai. Történelmet írunk ismét, a Fundamenta Személyi Bankár életében elérkezett a pillanat, a legnagyobb ünnepünk, a Kristályünnep kezdetét veszi.

Tűzzsonglőrök, fények, kamerák, fotósok a bejáratnál, majd hívogatóan kinyílik az épület ajtaja és kiszűrődik az utcára a halk zene. Hangtalanul begurul az első luxus fekete Mercedes és kiszáll a Fundamenta Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója, az igazgatóság elnöke, a mai este díszvendége, Tátrai Bernadett. Egymás után érkeznek a fekete Mercedesek az impozáns épület előtti a vörös szőnyeghez, megérkezik Morafcsik László, Sörényi Attila, majd a kategóriák jelöltjei.

Az elmúlt időszak legkiemelkedőbb teljesítményeit, az ország nyolc legjobb Személyi Bankárát ünnepeljük ma, a céltudatos tervezés eredményét, a kitartó és áldozatos munka gyümölcsét. Minden jelölt valódi példakép, munkájuk elismeréséhez a legjobbaknak járó elegancia, pompa és színvonal jár. Körbenézek és látom az izgatott tekinteteket, elkapom a pillantásokat, tanúja vagyok a baráti öleléseknek, kézfogásoknak, az őszinte mosolyoknak a Várkert Bazár falai között. Nézem, ahogy a jelöltek felfedezik a csillagjaikat, a fotófalnál állók öröm- és várakozásteli emlékkepeinek készítését, érzem, hogy a legjobb helyen vagyok! Én is közéjük akarok tartozni!

Lassan nyolc óra, megnyílnak a rendezvényterem ajtói és elfoglalják névre szóló helyüket a jelöltek kísérőikkel a kerekasztaloknál. Lenyűgöz a terem fehér-arany színe és fényei, a letisztult stílus, a látvány. Elegáns, exkluzív, színvonalas; egy életérzés, amit leírni nem lehet szavakkal, meg kell élni!  Elkezdődik az izgalmakkal és könnyekkel teli ünneplés, felhangzanak a 10-15-20 éves Jubilálók nevei, majd a Kristály-kategóriák nyerteseinek nevére is fény derül, akik fehér kesztyűben átveszik a méltán elnyert díjat és beírhatják nevüket a Személyi Bankár kódexébe. A két házigazda, Tokai Tünde és Tóth Csaba Barnabás az alkalomhoz illően, stílusosan, felkészülten, profi módon vezették az ünnepséget. A Quartzbox duo fiatal művészeinek előadásai magasra emelték az est színvonalát. A rendezvény a díjak átadását követően a Várkert Bazár falain belül tovább folytatódott, pazar állófogadással, halk élő zenével. Semmihez nem fogható az, amiben részem van, a Kristályünnep méltán a legnagyobb ünnepe a Fundamenta Személyi Bankárnak. Kívánom, mindenkinek legyen része benne, éljétek át, szívjátok magatokba és emeljen az égbe benneteket, bennünket! Szívből gratulálunk minden Kristálynyertesnek és természetesen a Jubilálóknak is. 2019 a Te éved?

Készítette: Vezendiné Loós Katalin

A Szakértői Karrier Üzletág legfényesebb csillagai – a Kristályosok

 

Igazi sztárként érkeztek a jelöltek a Kristályünnepre: privát állófogadásról hozta őket fekete Mercedesek sora a Várkert Bazár VIP bejáratához, ahol csakis ők léphettek be a rendezvényre. Közülük is csak a nyolc legeredményesebb munkatárs húzhatja fel a legjobbaknak járó hófehér kesztyűt, hogy a nagyszínpadon magasba emelje a Kristályt Sörényi Attilával. A Szakértői Karrier Üzletág legeredményesebb munkatársaival beszélgettem.

 

 

 

Sánta Edit, a Legeredményesebb Egyéni Értékesítő

Mi volt az első gondolat, ami átfutott a fejeden, amikor meghallottad a neved?

Az, hogy megérkeztem! Amikor 2018 elején megtudtam, hogy egyéves teljesítményt díjaznak majd Kristállyal, rögtön tudtam, hogy ezt én hozom el elsőként! Nem a nehézséget láttam meg ebben, hanem a lehetőséget. Félévnél már konkrétan megálmodtam és megéltem álmomban mindent, ami a Kristályünnepen történt, és egy hónappal az ünnep előtt megálmodtam a szövegemet! Nagyon durva élmény: éjjel keltem fel leírni, de nem olvastam el a Kristályünnep reggeléig, hogy pontosan mit írtam. Ilyenkor nem emlékszik ám pontosan az ember, mi született meg az álmaiból.

Mi a kitartásod titka?

A döntésem. Megtapasztaltam saját magamon, hogy ez a kulcs, és én érzéssel hozom meg a döntéseimet. Annyira kell hinni a sikerben, hogy más esély ne is legyen, csak megvalósulni! Nyilván én is vagyok padlón néha, de nem engedem meg magamnak azt a luxust, hogy sokáig nyalogassam a sebeimet. Megrázom magam, és minden rögtön helyre áll, ugyanúgy jönnek az ügyfelek, ügyletek és hétköznapi sikerek. Az út az igazán csodálatos ebben, nem önmagában a Kristály.

Milyen energiát ad neked a Kristály?

Ha elér az ember egy célt, nem szabad megállni! Nyilván nem most kell kitűzni, az új célnak már rég meg kell lennie. Szeretném ezt a magas szintet továbbra is megtartani a hétköznapokban: a legjobbak között fogok maradni.

 

 

Beeri Dániel, a Legeredményesebb Területi Vezető

Honnan szeded össze a gondolataidat a köszönőbeszédeidhez?

Igyekszem, hogy soha ne mondjak nagy közhelyeket. Az érzelmeimet öntöm szavakba és köszönetbe, azokat, amik hajtanak előre.

Mi hajt előre?

Mondok egy példát: múlt héten pingpongoztam, de nem volt kedvem igazán játszani. Két szett után belegondoltam, milyen dolog az, hogy én itt flegmázok? Tiszteletlen a vetélytársaimmal szemben. Ha nem teszem oda magam, akkor nincs kihívás, pont a küzdelem sportértéke és a versenytárs tisztelete vész el a játékból. Nyertünk is 10:0-ra.

Hogyan tudod a csapatodat újra és újra harcba állítani?

Az elejétől azt mondom, hogy elsőnek kell lenni. Legyen neved, ez nagyon fontos! Rakd fel magad valahová egy polcra, oda, ahová te szeretnéd és szerezd meg a neved! Először csapatban könnyebb, utána már sokkal jobban megy egyénileg is. Ehhez passzol a 2019-es kedvenc idézetem is: „Meg kell adni a rangját annak, amit csinálunk, különben soha nem lesz igazán sikeres.”

 

Vincze Csaba, A legdinamikusabban fejlődő Regionális Vezető

Mit tettél azért, hogy Te legyél a győztes?

2018 év elejétől vezetem a Budapest II. Régiót. Ez a legfiatalabb Szakértői Régió. 

Az első két legfontosabb feladatom az volt, hogy beindítsam a hitelezést, és csapattá kovácsoljam az itt dolgozó munkatársaimat. Év végére így sikerült megdupláznunk a létszámot és a teljesítményünket is, tehát kijelenthetjük, hogy száz százalékos emelkedést értünk el szinte minden mérőszámban. Nagyon sokat foglalkoztam a munkatársaimmal, Területi Vezetővel és Pénzügyi Szakértővel egyaránt. Négy szóval fejezem ki a mottónkat: rentábilis gondolkodás, szisztematikus végrehajtás.

Mit éreztél, amikor meghallottad a neved? 

Nagyon komoly szakmai verseny folyik a Régiók között. Mindenhol kiváló emberek dolgoznak, minden beosztásban. Amikor meghallottam a nevem, nagyon megörültem, hiszen erős emberek versenyén a legjobbnak lenni igen dicső dolog! Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével és tudom, hogy a 2018-as változás sem törheti meg az akaratunkat, együtt 2019-ben is sikeresek leszünk!

 

Basa Gábor, Legeredményesebb Regionális Vezető

Mit kellett másképp csinálnod, hogy egy egész éven keresztül harcban állhass a Kristályért?

Az a legfontosabb, hogy az embernek legyen küldetéstudata. Ha ez megvan, akkor képes folyamatosan fókuszálni. Az én küldetéstudatom az, hogy aki személyes kapcsolatban áll velem – akár a privát életben, akár szakmailag -, annak az élete pozitív irányba forduljon. Ez a legfontosabb! Kellenek persze óriási, távlatokat nyitó, akár lehetetlen célok is, és persze kellenek az ehhez vezető részcélok, amivel eljuthatsz a legfőbb célodig. A küldetéstudat mögött egyfajta felelősségtudat él, hiszen Vezetőként felelős vagyok a kollégáim életéért, ez visz előre.

Honnan merítesz újra és újra erőt ahhoz, hogy a változások között ilyen magas színvonalon vezesd a Régiódat?

Vannak olyan emberek, akiket az akadályok és a változások összenyomnak, és vannak, akiket inspirálnak. Én ez utóbbiak közé tartozom! A változásokban a kihívást látom: újra történik valami, lehetőségem van megmérettetni magam. Tágíthatom a komfortzónám, új lehetőségek nyílnak arra, hogy nagyobb távlatokat járjak be, fejlődhetek, ezeket én vágyom. Ha túlságosan nyugodtan működnek a dolgok körülöttem, akkor nincs, ami felpörgessen. Kell a változás, hogy erősödjünk, és alkothassuk a jövőnket!

Nagyon büszke vagyok a kollégáimra! Amióta Regionális Vezető vagyok, kilenc alkalommal volt lehetőségünk megszerezni a Kristályt, ebből hét alkalommal el is hoztuk, és a másik két alkalommal is rendkívül szoros volt a verseny. A legeredményesebb Regionális Vezetőnek járó Kristály mellé szinte mindig társult egy Területi Vezetői vagy egy Egyéni Értékesítői Kristály, tehát van mire büszkének lenni!

 

 

 

Készítette: Kun Illangó, SZEB Press

A Kristályünnep sztárjai, a Vezetői Karrier Üzletág újdonsült Kristálytulajdonosai is megosztották velünk gondolataikat.

 

Szöllősy György, a Legeredményesebb Egyéni Értékesítő

„A tavalyi egész éves munkámnak a legnagyobb elismerése ez a Kristály. Nagyon büszke vagyok rá! Az előző Kristályünnepen második helyen végeztem, viszont most én lettem a legjobb!

Három évvel ezelőtt kezdődött a Személyi Bankár karrierem és akkor még nem gondoltam, hogy ekkora sikereket fogok elérni. Sokat tanultam és gyakoroltam, a rendszeres munka, a megfelelő mennyiségű tárgyalásszám magabiztossá és rutinossá tett.

Egész évben keményen dolgoztam, nem sajnáltam sem az időt, sem az energiát. Amit lehetett belefektettem abba, hogy minél sikeresebb legyek és minél több ügyfélhez eljussak. 

Mindenkinek azt üzenem, aki erre az elismerésre hajt, hogy hinni kell magunkban, a termékben, a cégben és így sikeresek tudunk lenni.” ​


Vojczek Katalin, a Legeredményesebb Önálló Blokkvezető

„A Kristály megnyerése azt a visszaigazolást hozta el számomra, hogy jól irányítom a csapatomat, akik hisznek bennem, hiszen a közös teljesítményükkel, a közös munkával értük el ezt a díjat. Nagyon büszke vagyok magunkra!

A 2018-as év a csapatépítésről, az új munkatársak felvételéről és betanításáról szólt, amellett, hogy a meglévő csapattagokkal együtt tovább fejlődtünk.

Most, hogy sikerült megszerezni ezt a Kristályt, el tudom mondani, hogy rengeteg kitartás, erőfeszítés kell, nagyon sok munka és alázat. Sok pozitív energiára van szükség, hogy akkor is lelkesedni tudj és motiválni, amikor a többiek fel akarják adni. Egész évben sok kisebb siker és elismerés adott erőt, hogy végigcsináljuk. Csak saját magunkon múlik, hogy elérjük a céljainkat, vagy elengedjük! Ne add fel és meglesz az eredménye!​”

 

Szolnoki Béla, a Legeredményesebb Mentor 

„A Karrier 15© rendszerében a Kristály a legrangosabb elismerés. Kimondhatatlan boldogsággal tölt el ennek a díjnak a megnyerése, melyet két évvel ezelőtt írtam bele a Célos Füzetembe.

Ahhoz, hogy ezt az elismerést megszerezzem, pontos tervet kellet készíteni, az elmúlt év minden egyes hetét ennek tükrében vittem végig. A legalább heti hat Felvételi Beszélgetés mellett rengeteg szintkonzultációt, első konzultációt és Meetinget tartottam. Természetesen nagy szerepet játszott benne az is, hogy a közvetlen Vezetőm mutatta az irányt, és nagyon céltudatos Vezetőtársaim vannak.

Akik szeretnék ezt az elismerést magukénak tudni, tegyenek bele megfelelő időt, energiát és alázatot. A Fundamenta Személyi Bankár 10 alaptörvényének betartásával bármit el tudnak érni a Karrier 15© rendszerében.​”

 

Dorcsiné Radó Erika, a Legeredményesebb Üzleti Karrier Építő

„A tavalyi évben nagyon sok díj előzte meg a Kristályt, Szervezeti Vezető lettem, első lettem a Vezetői Adrenalintúrán, megnyertük a Fundamenta Világjárót, várjuk az amerikai utat. A Kristály a húszéves Fundamentás karrierem csúcsa, ez tette fel a koronát az egészre. Ez az elismerés a Vezetői Karrier Üzletág legfőbb céljáról, a csapatépítésről szól.

Tulajdonképpen nem is ez a Kristály volt a cél. A Fundamenta Autóbankot terveztem a tavalyi évre, hogy meglegyen az új autóm. A Mercedes volt a cél, amit februárban, a Milliomos filmem forgatásán vettem át, így immáron már az ötödik új autómba ülök be. Húsz éve is azért választottam ezt a pályát, mert a korábbi szakmámmal elérhetetlennek tűnt egy új autó vásárlása.

Azt üzenem a többieknek, hogy merjék megélni az álmaikat és ne tágítsanak mellőle. A nehézségek és az akadályok azért vannak, hogy tanuljunk belőlük. Az elismerések és az eredmények pedig azért vannak, hogy tudjuk, mit csináltunk jól! Ha ezen az úton haladunk, akkor biztos elérjük a céljainkat.”

 

Készítette: Petz Kálmán, SZEB Press