A Vezetői Karrier Üzletág Kristálynyertesei

 

Horn Tamás, a Legeredményesebb Önálló Blokkvezető:

„Alig több, mint hat éve vagyok a Fundamentánál. Azt gondoltam, hogy a Kristály egy nagyon távoli és elérhetetlen dolog, amit csak a rég itt dolgozók vihetnek haza, felsőbbrendű kiválasztottak és nekem sosem lesz ilyen… Majd a múlt év elején úgy éreztem, hogy most vagy soha! Amikor mindenki kicsit még nyalogatta a sebeit az állami támogatás elvételét követően, és várta a NAGY bejelentést, akkor mi elkezdtünk belehúzni. Úgy láttam, hogy nem fog menni, ha nem vagyunk elég erős toborzók. Megegyeztünk, hogy tartjuk a heti terveket, nem lesz olyan Alapképzés, ahol nincs új kollégánk, és nem lesz olyan StartNap, ahol nem leszünk jelen. Ez nem sikerült maradéktalanul, de mindent megtettünk érte!

 

Számítottam-e a győzelemre? Nem, illetve kicsit igen. Mindenesetre nagyon reménykedtem benne. Októberben akkora előnyünk volt a pontok alapján, hogy úgy gondoltuk, ha csak a korábbi tíz hónap teljesítményét hozzuk, akkor nem lehet baj.  Olyan kollégákkal ültem egy asztalnál a rendezvényen, akik igazi példaképek. 

Babonás vagyok és az egyik korábbi rendezvényen egy kolléga gratulált a győzelemhez. Ott ijedtem meg, mert ilyenkor bízza el magát  az ember és tuti, hogy nem sikerül. Izgultam, mert úgy voltam vele, hogy ha eddig eljutottunk, akkor már mindenképp szeretném hazavinni a Kristályt. És a kislányomnak is megígértem, ami nagyon fontos volt nekem!

Nem szabad kishitűnek lenni. Bárki meg tudja csinálni, csak tényleg bele kell tenni a munkát! Oda kell figyelni, pontosan tervezni, együtt dolgozni és csapatként létezni. Tervezés nélkül nem megy, egyedül nem megy és ez a legfontosabb üzenet talán: EGYEDÜL  NEM MEGY!

 

Veres Gábor, a Legeredményesebb egyéni értékesítő:

 

„2016 szeptemberében volt a StartNapom, 2019 februárjában voltam az első Exkluzív Találkozón, amit kettő követett még, mely során sikerült a legjobbnak is lennem.

Idén pedig a Kristályünnepen én voltam 2019 egy egész évének legeredményesebb értékesítője!

Tudatosság a heti és havi tervekben van és volt. Ki van tűzve a cél, hogy havonta minimum mekkora hét számjegyű jövedelmet szeretnék elérni és tudatosan épül fel minden hét ennek megfelelően.

Nem számítottam a győzelemre. Örültem, hogy a legjobbak asztalánál ülhetek, de végig más győzelmében hittem és csak jól éreztük magunkat. Nem is néztem, ki nyert, mikor a kivetítőre rakták, kellett vagy fél perc mire szóltak, hogy nézzek fel, hisz én nyertem.

A beszéddel egy pillanatot sem foglalkoztam... Még a nevem beírása a Kódexbe sem sikerült tökéletesen! Nagyon meg voltam lepődve, bajlódtam a kesztyű felhúzásával is. Jó érzés volt a legjobbnak lenni a legjobbak között.

Úgy érzem, kellenek a hétköznapi példák, hogy bárki képes lehet kiemelkedő dolgok elérésére, ha igazán akarja és  odateszi magát. Nem kell más, csak egy támogató és helyesen motiváló Vezető/társ és nincs lehetetlen.

Meg kell tanulni figyelni az ügyfelekre és azok vágyaira, mondanivalójára, félelmeire, motivációira az ügyféltalálkozókon. Nem szabad kitalálni és előre eldönteni, mit akarhat az ügyfél, még akkor sem, ha ajánlás útján feltételezhetünk valamilyen célt. Rá kell szánni azt az egy-másfél órát, ha kell többet is. Vásárlótárssá kell válni, ki kell építeni a bizalmat, amit igazán csak úgy lehet, hogy valóban segíteni akarunk és meg is tesszük.

Hinni kell magunkban és a Fundamentában!

Hiszek a Fundamenta-Lakáskasszában, a vezetőségben és a tulajdonosokban, hogy baj esetén is kitartanak az ügyfeleink mellett és nem hagyjuk őket cserben, nem változtatunk utólag a kamatokon semmilyen körülmények között sem! Ez az, ami ma a legfontosabb!

Mindenkinek azt kívánom, hogy találja meg önmagát és a céljait a cégünkben!”

 

Budavári Gergely, a Legeredményesebb üzleti karrier építő:

„Én már viszonylag régi motorosnak számítok, hiszen 2006 óta dolgozom itt. Természetesen a győzelem egy tudatos munka eredménye. Kitűztük a célt, mindenki a saját személyes célját, és utána azt fordítottuk le a munkára. Itt arra gondolok, hogy megbeszéltük, kinek mit kell tennie egyenként ahhoz, hogy elérje, amit szeretne, majd a munkafolyamatokat kontrolláltuk.

Nagyon boldog voltam, amikor a kivetítőn megláttam a nevemet. Maga a Kristály a bizonyíték arra, hogy amit igazán szeretnénk, azt el tudjuk érni! Büszke voltam és vagyok a kollégáimra.

Azt üzenem a Személyi Bankároknak, hogy saját magukra és saját céljaikra koncentráljanak, mert az igazán nagy célokat úgy lehet elérni, hogy te is benne vagy. Mint ahogy egymás eredményeinek is részesei vagyunk! Ezúton köszönöm a többi kollégának a hétvégi oktatásokat, a bizonyítékokat, az eredményeket, mint a szintlépéseket, kimagasló teljesítményeket és a bizonyítékokat arra, hogy itt lehet igazán nagy dolgokat elérni!”

 

 

Készítette: Reskó Andrea, SZEB Press

Jubilálók a Kristályünnepen

 

Manapság igen ritka, hogy valaki akár 10-15-20 éve dolgozzon ugyanazon a munkahelyen, ha mégis, azt hívják elhivatottságnak. 2020. február 8-án a Várkert Bazár impozáns falai között, exkluzív környezetben köszönte meg Tátrai Bernadett, Morafcsik László és Sörényi Attila az idén jubiláló kollégák lojalitását és az eddigi munkájukat.

Magam is több mint tíz éve hoztam meg egy döntést. Akkor úgy gondoltam, jobb lesz ez, mint a diákmunkák, majd ahogy telt az idő, egyre több bizonyosságot szereztem, hogy tudjam, jó helyen vagyok. Persze ahogyan a magánéletünkben is gördültek elénk néha kisebb néha nagyobb akadályok, azonban mindig tudtam, hogy nem vagyok egyedül, és együtt képesek vagyunk mindenen túllendülni. Ez az a hely, ahol elismerik az emberek munkáját és mindenkinek lehetősége van a céljait megvalósítani, a hangját hallatni. Ma már kisgyerekes anyaként tapasztalom, hogy egy összetartó közösség tagja vagyok.

 

 

Nézzük ki hogyan élte meg az elmúlt évtizedeket:

10 év

Tari Katalin

„Igazából már húsz éve kezdődött a Fundamentás pályám, ám akkoriban kisgyerek mellett megszakítottam itteni munkámat, majd 2009-ben újra visszataláltam a céghez. Azonban a kihagyott évek alatt is mindig része volt életemnek a Fundamenta. Borzasztóan szeretem az embereket. Mindig is emberekkel foglalkoztam, már hallássérült szüleim révén, gyerekkoromban is. Nagyon szeretem végig nézni, és átélni, ahogyan megtervezzük együtt a családokkal az adott lakáscélt, és ezt akár évekkel később az előzetes tervek alapján végig is visszük. Gyakorlatilag a Fundamenta az a hely, ahol folyamatosan töltődöm.”

 

15 év

Géber Miklósné

„Annak idején pedagógus pályáról érkeztem ide, Seregi Miklós és Metzger Zoltán hívására. Ha ők nem lettek volna, akkor én most nem lennék itt. Öt évig velük dolgoztam, majd 2009-től a Szakértői Karrier Üzletágat erősítem. Nagyon jó Vezetőim vannak és voltak, akik mindig hittek bennem, és mindig bíztatnak, főleg Tóth Anikót emelném ki. Mindenhol akadnak néha nehézségek, de ezeken mindig segítenek átlendülni. A Fundamenta számomra mindent jelent. Gyakorlatilag az álmaim beteljesülését. Külön büszkeséggel tölt el, hogy azokat az óvodásaimat, akik annak idején a kezeim között nevelkedtek pedagógiai pályám alatt, mára felnőttként, családosként segítem életük ezen szakaszában, céljaik megvalósításában.”

 

Staub Ákos

„A Fundamenta valóban Egy Új Életet jelent számomra. Megváltoztatja az ember gondolkodásmódját, és hosszú távon az életét is. Emberek, családok, akár közösségek életét is meg tudjuk változtatni, ami számomra nagyon fontos. Egyrészt ez egy jó küldetés, amivel mind az ügyfeleink, mind a saját életünk pozitív irányba tud elmozdulni. Én mindig is a lehetőséget láttam a Személyi Bankár hálózatban, ami pedig itt tartott, az a kiváló vezetőség és a jó csapat. Tizenöt év után az ember összegzi az elmúlt időt, és meg tudja tervezni a következő tizenöt évet. Én is ezt teszem most.”

 

20 év

Tóth Enikő

„Ez tulajdonképpen a fél életem, ami kissé félelmetes is, ugyanakkor észre sem vettem, úgy elszaladt az idő. A lányom miatt jöttem ide, aki akkor fél éves volt. A Fundamenta tulajdonképpen az összeköttetést jelenti számomra. Sok munkatársam velem dolgozik már 8-10-15 éve. Nekem mindig a szereplők a fontosak. Ha visszagondolok az elmúlt húsz évre, nevek, emlékek jutnak eszembe, ahogy fejlődtünk és formálódott a személyiségünk. Az a legjobb, hogy együtt tudunk most is ünnepelni a csapatommal.”

 

Cseri Ildikó

„Számomra a Fundamenta egy életforma. Először a termékbe szerettem bele, és ezáltal nagyon sok embernek és családnak segítséget nyújtottam, amit a jövőben is szeretnék folytatni. A családomnak is rengeteget jelentett, hiszen a lányom és a vejem is itt dolgoznak, ők a Dalmadi család. Nekem körülbelül 2-3000 ügyfelem van, akikkel tartom a kapcsolatot, és ők is mindig hozzám fordulnak. Amikor a tízezredik lakáshitelt felvevő ügyfelünket megünnepelte a Fundamenta, külön büszkeséggel töltött el, hogy őt is én segítettem a lakáscélja megvalósításában.”

 

Úgy érzem, mondhatom a jubilálók nevében, hogy a Fundamenta szépen lassan életünk részévé vált, és ezen már semmi sem változtathat.

Készítette: Mocsáry Mónika, SZEB Press

 

 

A Szakértői Karrier Üzletág Kristálygyőztesei

 

Tóth László, a Legeredményesebb Regionális Vezető Kristály nyertese:

 

Hányadik Kristályod ez?

Talán a huszonkettedik.

Ez már egy új időszámítás szerinti Kristály. Szerinted miért a te Régiód szerezte meg?

Azért, mert kimentem értékesíteni, elsőként a Területi Vezetőimmel. Volt bennünk is bizonytalanság, a kellő bátorság sem mindig volt meg, de muszáj volt. Jött a törvényi változás, ez teljesen új termékelőnyöket és ügyfélreakciókat hozott, teljesen új helyzet. Példát kellett mutatni, és ezt a hátországból nem lehet, ehhez ki kell menni a frontra. Ez nálam heti 18-22 ügyféltalálkozó volt 3,5-4 hónapon keresztül úgy, hogy a többi feladatomat is elláttam. Ebből lettek Lakásszámlák, hitelek, ügyféltalálkozók. Így voltunk tavaly novemberben 3 MRD 30 millió fölött. Ez állami támogatásos időben is komoly eredmény volt.

Tehát ezúttal te vagy a Kristály “oka”?

Nem, én csak az alapja vagyok, felépítmény nélkül ebből nem lesz semmi. Ehhez kellenek a Területi Vezetőim, a Munkatársaim, a közös hit, cél, összetartás és akaraterő. 

A te hited mikor jött vissza?

El sem ment. Aznap megingott picit, de el kellett dönteni, hogy bedobjuk a törölközőt, vagy megküzdünk. Én az utóbbit választottam. Igen, hajnalban kellett kelni, éjszaka feküdni, mindezt életvitelszerűen. Aztán jöttek a Régiós oktatások, mindent átgyúrtam és átadtam nekik. De nehezen mondja egy Szakértő, hogy nem lehet megcsinálni, ha én is megcsinálom. 

Hálás vagy a párodnak, Timinek a támogatásáért. Hogyan támogatott? 

Szeretettel, elfogadással, mert közös a célunk, köszönöm neki!

Köszönöm a Munkatársaimnak a hitet, a kitartást és a bizalmat, csak így tovább! Indul a második félidő.

 

Beeri Dániel, a Legeredményesebb Területi Vezető Kristály nyertese

 

Szívből gratulálunk neked, ez Területi Vezetői pályafutásod záró Kristálya. A Fundamentán belül ez a létező legméltóbb lezárása egy korszaknak. Számodra melyik a legemlékezetesebb Kristályod?

Szerintem ez a legutolsó, ez lesz a legemlékezetesebb Kristályom. Egyrészt ez egy éves munka Kristálya, másrészt teljesen újra rendeződött a terep, és mégis meg tudtuk csinálni.

Akkor ez egy teljesen „új” Kristály?

Igen. A Fundamenta történelmében is egy teljesen új időszámítás kezdődött. Mindenki tiszta lappal indult, minden letisztult, új terméket kaptunk, csak az emberi erőforrás volt adott. Ebből kihoztuk a maximumot.

Nagyon szép köszönetet mondtál a lehetőségért, hogy a Fundamentánál Területi Vezető lehettél. Mi az, ami most elsőként beugrik neked, ami Területi Vezetőként a legnagyobb örömet adta neked?

A csapatom első havi 500 milliója. 

Mi volt a legnagyobb kihívás?

A Vezetői Tollak megszerzése. Egyszerre mozgatni a csapatot, egyszerre kihozni belőlük a teljesítményt az elég nagy kihívás.

Szerinted mi az a legfőbb tulajdonságod, amivel ezt meg tudtad valósítani?

A folyamatos figyelem. Egy adott hónapban nemcsak a munkatársak teljesítményére fókuszálok, egyenként szemmel tartom a céljaikat is. Figyelem, hogyan csinálja, amit csinál, miért csinálja, amit csinál, így van ráhatásom.

Hogyan hívtad idén harcba az embereidet?

Én mentem elől, 100 százalékban beleraktam magam, ők pedig követtek engem és csinálták utánam.

 

Biztos vagyok benne, hogy Regionális Vezetőként is a Tőled megszokott stílusban és profizmussal vezeted az új csapatod, sok sikert kívánunk hozzá!

 

Kulcsár Ákos, a Legeredményesebb Egyéni Értékesítői Kristály győztese

 

Szívből gratulálunk Neked, végre megvan a Kristályod! Tudjuk, hogy leányod, Kíra a legfőbb szurkolód és inspirálód. Milyen volt ezúttal a Kristályért kivonulni a vörös szőnyegen?

Őszintén? Mivel nyáron eldöntöttem, hogy enyém lesz a Kristály, számtalanszor lejátszottam a fejemben ezt a jelenetet. Így természetes volt, hogy kimentem érte.

Beszéddel készültél?

Tavalyelőtt igen, most nem. Sok minden kavargott a fejemben, de rövidre fogtam.

Kár, pedig remek gondolataid vannak, amit rendszeresen meg is osztasz velünk. Honnan inspirálódsz?

A munkámból, és az ügyfelekből. Rengeteget tanulok én is tőlük, nem csak ők tőlem. 

Mi a legemlékezetesebb momentum ebben az évben, ami ide vezetett téged? 

A Fundamenta Fesztivál, amikor igazán eldöntöttem, hogy én hozom el a Kristályt. 

Te miért vagy igazán hálás a párodnak, Katának, hogy segített ezen az úton?

Pont azért, mert támogat és és segít, elfogadja ezt a munkát, meg mindent, ami egy ilyen versennyel jár. Sok kollégát nem támogat a párja, ezért sokkal nehezebben megy nekik.

Megváltoztat benned valamit a Kristály?

Alapvetően nem. Ez egy elismerés a munkámért, amit ugyanilyen lelkesedéssel végzek ezután is. 

 

Nagyon büszkék vagyunk rád! Igazán örülök, hogy ezúttal lehetőséged volt ezt személyesen átélni! 

 

Készítette: Kun Illangó, SZEB Press

 

 

 

 

 

A Kristályünnep kulisszatitkai

 

Dávid Szilviát a Fundamenta Személyi Bankár Operatív fejlesztési vezetőjét és Németh Henrietta marketing menedzsert kérdeztem arról, hogyan lehet egy ilyen színvonalas, méltán a legcsillogóbb ünnepünkre felkészülni. Mi kell ahhoz, hogy a rendezvény összeálljon? Milyen feladatok előzték meg a rendezvényre való felkészülést és milyen szempontok szerint zajlott a helyszín és a házgazdák kiválasztása?

 

Dávid Szilvia, a Fundamenta Személyi Bankár Operatív fejlesztési vezetője:

 

„A házigazdák kiválasztásánál fontos szempont az, hogy szakmailag kimagasló teljesítményt nyújtsanak az elvégzett munkájukban, hiteles személyek legyenek, nemcsak a kommunikációjukban, hanem a lehengerlő stílusukkal is példával járjanak elöl a többiek számára. Ezért az idei évben a választásunk Kenyeres Edinára és Greskó Balázsra esett.

A házigazdák felkészítése azzal kezdődik, hogy tisztázzuk, mit jelent a két kollegának a Kristály, milyen érzéseket képvisel számukra. Ugyanis a felkonferálásokban nagyon fontos, hogy megjelenjenek a gondolataik, mert csak így tudják maximálisan és hitelesen képviselni a rendezvény üzenetét, magát a Kristályünnepet. A forgatókönyv alapján lépésről lépésre, percről percre, blokkonként kidolgozásra kerülnek az egyes szövegrészek, melyben a fókusz a hívószavakon van, mintegy öt-hat kulcsszóra felfűzve, amely a felkonferálások zökkenőmentes elmondásában segít, memóriafogasként. Ezzel egy időben, segítségképpen a későbbi gyakorlásokhoz, olvasópróbákhoz, hét-nyolc oldalas szövegkönyv is készül. A kulcsgondolatok mentén a finomra csiszolás időszaka következik, amikor a szöveg és a tartalom mellett, a hangsúlyra, hangerőre, a dinamikára, a közvetíteni kívánt érzések kifejezésére való törekvés a cél. Ebben a szakaszban a tartalom élettel való megtöltésén van a fókusz, amit színpadi mozgással együtt kombinálva gyakorlunk be a későbbiekben, a mikrofonba való kommunikálással együtt. Tehát ez egy komplex, összetett folyamat, amely teljes mértékben százszázalékos koncentrációt, tudatosságot igényel. A felkészítésnek nagyon fontos része az is, hogyan nézzünk ki. Milyen legyen a műsorvezetők öltözéke? A munkámnak ezt a részét kimondottan szeretem. A cél a megfelelő ruha kiválasztásán túl a klasszikusan elegáns öltözék szem előtt tartása, az alkalomhoz illően. Arra törekszünk, hogy a műsorvezető páros összhatásban is kifinomult, ízléses, de ünnepi összképet mutasson. A rendezvény időtartama alatt, fülessel - mint egy köldökzsinór -, össze vagyok kötve a házigazdákkal, folyamatos instrukciókkal segítem a háttérből a munkájukat. Számomra fő szempont az, hogy a színpadon a műsorvezetők a rendezvény alatt igazán jól érezzék magukat, magabiztosak legyenek, mosolygósak, lelkesek, oldottak és lazák, hogy magával ragadják a közönséget és inspirálják a jelenlévőket.”

 

 

Németh Henrietta, marketing menedzser:

 

„A világörökség részeként számon tartott Várkert Bazár a főváros egyik legkülönlegesebb és legnépszerűbb műemlék épülete, amely változatos programoknak, koncerteknek és kiállításoknak ad otthont. Egy rendkívül nívós rendezvényhelyszín, a Kristályünnep méltó színhelye. Éppen ezért már egy évvel ezelőtt megkötöttük a helyszínbérleti szerződést a Várkert Bazár üzemeltetőjével. Az épületben található terek, a multifunkciós terem feketére festett falaiba épített, apró LED lámpákat magában foglaló akusztikus burkolat az elkövetkező évekre vonatkozóan még számtalan megvalósításra váró lehetőséget rejt magában.

Az idei év során minden a gyémántokról szólt. A szombati rendezvény több mint kétszáz gyémánt motívumot rejtett. Gyémánt alakúak voltak a vásznak, gyémántot vetítettünk a falakra az aulában, de az édesszájúak is találkozhattak egy apró gyémánt formával a desszertjükben. 180 méternyi széket helyeztünk el a rendezvényteremben, 20 méternyi vörös szőnyeggel készültünk vendégeink számára, akik díjazottként egy 60 négyzetméteres egyedi kialakítású színpadra léphettek fel. A rendezvény szervezésében három hónap feszített munka áll. Közel hetven stábtag dolgozott a Kristályünnepen. A luxusautók érkezésénél, a regisztrációnál, a neonKristály fotóinstallációnál és a díjátadások során, hostess-ek és hostok segítették a munkánkat.

A backstage-ben onsite managerek dolgoztak azon, hogy minden díj és eszköz időben a színpadra kerüljön. A technikai pultban tíz ember szoros együttműködésére és egymásra figyelésére volt szükség ahhoz, hogy a fény, a hang és a vizuális elemek összehangoltan működjenek. A SZEB marketing osztály minden tagja aktívan kivette a részét a Kristályünnep lebonyolításában, mindenkinek megvoltak a saját feladatai.

Több fotós és videós csapat örökítette meg a szombati különleges este pillanatait.

 

 

A rendezvény végén minden Kristálynyertessel készült egy mini interjú. Figyeljétek a Személyi Bankár zárt közösség Facebook platformját, hamarosan láthatjátok a kisfilmeket! Örülök, hogy szerettétek a neonKristály fotó installációt és megosztottátok az elkészült fotókat a közösségi média felülteken. Tavaly azt mondtam nektek, hogy mindig jobbra és többre törekszem és ugyanezt várom mindenkitől, aki a rendezvényen dolgozik. Úgy gondolom, idén valami egészen újat, egy különleges világot teremtettünk nektek a Várkert Bazárban. Az aulában az arany csillogása hatott át mindent, míg a rendezvénytermet az ezüst fémes jellege uralta. Biztosak lehettek benne, hogy szemmel tartva az event trendeket, jövőre ismét teljesen más dekorációs megoldásokkal találkozhattok. Szeretettel várunk titeket.”

 

Készítette: Vezendiné Loós Kati, SZEB Press

 

 

 

Kristályünnep – A díjak díja, az estek estje!

 

A 2020-as év a Fundamenta Személyi Bankár legcsillogóbb rendezvényével, a Kristályünneppel indult, amelynek az idei évben is a Várkert Bazár lenyűgöző épülete adott otthont.

 

Immáron harmadik alkalommal rendezték meg a Várkert Bazár falai között, a főváros szívében, a Duna partján a Fundamenta Személyi Bankár legimpozánsabb rendezvényét a Kristályünnepet.  A rendezvényen a 2019-ben jubileumukat ünneplő munkatársak köszöntése mellett a Vezetői és a Szakértői Karrier Üzletág legeredményesebb Személyi Bankárai hat kategóriában vehették át fehér kesztyűben a Kristályt, és írhatták be a nevüket a Kódexbe.

 

 

A korábban megszokott borongós és fagyos februárokkal ellentétben, csodálatos időre ébredtünk szombaton, végig kísért bennünket a nap sugara az úton, lágy szellő kíséretében, a tavasz ígéretével. Vidáman, kíváncsisággal a szívünkben érkeztünk meg útitársaimmal Budapestre késő délután. Aztán megjelentek az első csillagok az égen, alkonyodni kezdett. Az éjszakai fények megvilágításában páratlan látványt nyújtanak a kivilágított hidak a fővárosban, a Gellért-hegy, a Halászbástya, a Budavári Palota, és Várhegy is, melynek lábánál, a Duna partján a Várkert Bazár épülete előtt, hosszan elnyúlva hívogatott bennünket a vörös szőnyeg.

Esteledik, minden készen áll: a rendezvényterem a hófehér körasztalokkal, a fotófal, a pincérek, a fotósok, az operatőrök, a riporterek. Czigler Hédi a stúdióban, a riporterek: Ricza Nikoletta és Tóth Csaba Barnabás, és a két izgatott, csillogó szemű házigazda: Kenyeres Edina és Greskó Balázs.  

 

 

Hét óra után érkezik az első luxus fekete Mercedes a Fundamenta -Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatójával, az igazgatóság elnökével, Tátrai Bernadettel, akit férje kísért el az estre. A sorra érkező Mercedesekből a Fundamenta Lakáskassza Kft. ügyvezető igazgatója, Morafcsik László és felesége száll ki, majd a vendégek: a szakterületi igazgatók az üzletág vezetői, a regionális vezetők, a szervezeti klub tagjai, a karrierág vezetői, a SZEB vezetője Sörényi Attila, a kategóriák jelöltjei. 

Nyolc órakor megnyílnak a rendezvényterem ajtajai és elfoglalják helyüket a vezetőségi tagok, a Vezetők, a Kristályjelöltek és az ünneplő résztvevők. A világítás, a hely lenyűgözően pazar látványt nyújt, úgy érzed magad, mint egy Oscar-gálán. A Kristályünnep valóban a díjak díjáról szól, az estek estéje, egy igazi varázslat, melyben a teljesítmények, a munka, a szorgalom, a kitartás, az elkötelezettség együttes eredménye kerül megünneplésre. Az alkalom mindenképpen különleges, a helyszín elegáns, az emelkedett hangulathoz pedig Vásáry André fellépése adja meg az alapot, aki az ország három arany- és egy platinalemezzel büszkélkedő, világhírű férfi szoprán énekese.

 

 

A díjak átadása után az est lezárásaként közös svédasztalos vacsora mellett folytatódott a kötetlen beszélgetés, a véget nem érő gratulációk, a közös fotók készítése, az őszinte, szívből jövő baráti ölelések, jótanácsok. Szívből gratulálok minden Kristály nyertesnek és természetesen a Jubilálóknak is. 2020. év a lehetőségek éve, a kihívások éve! 2020 a Te éved?

 

”Kétféle ember létezik: az egyik beszél, a másik cselekszik. (…) azok az emberek, akik cselekszenek, megváltoztatják a világukat és megváltoztatnak – vele együtt – bennünket is. Ezért az ő nevüket sosem felejtjük el!”

Sörényi Attila, Krisályünnep, 2019.

 

Készítette: Vezendiné Loós Kati, SZEB Press